29 Temmuz 2024
28 Temmuz 2024
28 Temmuz 2024
27 Temmuz 2024
11 Eylül 2024
11 Eylül 2024
11 Eylül 2024
11 Eylül 2024
Ekol Hastanesi’nde Lokal Anestezi ile Koroner By-Pass Operasyonu Yapıldı
İzmir’de yaşayan 78 yaşındaki Yaşar Şakiroğlu’na göğüs ağrısı nedeniyle başvurduğu Ekol Hastanesinde koroner by-passcerrahisi önerildi. İleri evre akciğer hastalığı nedeniyle genel anestezi altında koroner by-pass cerrahisi yapılamayan Yaşar Şakiroğlu’na Ekol Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Şerefli ve ekibi tarafından bölgesel anestezi ile koroner by-pass cerrahisi gerçekleştirildi.
Lokal Anesteziyle Koroner By-Pass Cerrahisi
İzmir’de yaşayan 78 yaşındaki Yaşar Şakiroğlu göğüs ağrısı nedeniyle Ekol Hastanesine başvurdu. Hastanın kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Işık Erdoğan tarafından anjiyografi yapıldı. Anjiyografinin ardından toplanan kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ortak konseyi hastaya koroner by-pass cerrahisi yapılması konusunda karara vardı. Yaşar Şakiroğlu’na Ekol Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Şerefli ve ekibi tarafından Bölgeselanestezi uygulanarak By-pass operasyonu yapıldı. Operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Deniz Şerefli şunları söyledi:
“Hastamız 78 yaşında, İleri evre akciğer hastalığı ve KOAH’ıbulunuyor. Hatta evinde de oksijen tedavisiyle yaşamını sürdürüyor. Hastamızın ameliyat hazırlıkları yapılırken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tufan İlhan hastanın genel anestezi ile ameliyat olmasının riskli olabileceğini söyledi. Biz de Dr. Tufan Bey ile yaptığımız değerlendirmede hastayı uyutmadan bölgesel anestezi yaparak, kalp akciğer pompasına bağlamadan koroner by-pass yapma kararı aldık ve ameliyatı bu şekilde gerçekleştirdik. Hastamız başarılı bir ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı ve takibi devam etti. Kendisine akciğer rehabilitasyonu uyguladık ve tedavilerini günlük olarak düzenledik. Herhangi bir sorun yaşamayan hastayı daha sonra taburcu ettik” dedi.
Alternatif Bir Yöntem
Koroner arter hastalığının en büyük nedenin sigara kullanımıolduğunu söyleyen Doç. Dr. Deniz Şerefli, “Koroner arter hastalarının büyük bir bölümünde akciğer rahatsızlıkları ve KOAH ile karşılaşıyoruz. Bazen akciğer hastalıkları çok ileri seviyede olabiliyor. Bu hastalara yapılan operasyonlarda, hastayı kalp akciğer pompasına bağladıktan ve entübe ettikten sonra hastaların solunum cihazından ayrılmaları çok zor oluyor. Yoğun bakım süreçleri uzuyor. Enfeksiyon problemleri ortaya çıkabiliyor ve ölüm riskleri de artıyor. Bölgesel Anesteziyle yapılan Koroner By-Pass Cerrahisi ise özellikle hastanın kalbi çalışırken yapıldığı için ileri evre akciğer hastalarına daha rahat uygulanabilmektedir.Böylece hastaları daha hızlı bir şekilde ayağa kaldırıp onlarınnormal hayatlarına dönmelerini sağlıyoruz,” ifadelerinde bulundu