Migren ameliyatı deri altına yapılan bir işlemdir.

Ameliyat saçlı deriden yapılan küçük kesilerle endoskopik kameralı (kapalı) teknikle yapıldığı için, herhangi bir iz kalmaz.

Ameliyatın başarı oranı %90’ın üzerindedir.

Migren ameliyatı tetikleyici kafa sinirlerinin dekompresyonuna (serbestleme-rahatlatma) dayalı bir ameliyattır. Şu an için tanımlanmış 4 ana tetikleyici sinir bölgesi mevcuttur. Bunlara ilaveten 4 adet minör başlatıcı sinir alanı daha tanımlanmıştır.

 

Ana Migren Bölgeleri;
Alın, Şakak, Burun, Ense kökü.

Minör Migren Bölgeleri;
Orikulotemporal, küçük oksipital, alın sinirinin yan dalı.

Migren cerrahisinin temelinde trigeminal sinirin dallarının üzerindeki baskıyı kaldırmak yatar. Çoğu hastada korrugator kas ve trigeminal sinirin etkileşimi migren ağrısına yol açar.

Korrugator kası kaşların üzerinde konumlanan ve temelde “kaş çatmasını” ve yüzdeki diğer tepki belirtilerini sağlayan kastır. Bu kas trigeminal sinirin dallarına bası yaptıgından dolayı migren ağrısı oluşur.

Cerrahi operasyonda gözkapağına yapılan küçük insizyon ile bu kaslar alınıp sinir gevşetilir. Bir çeşit sinir sıkışması operasyonu da denilebilir. Böylelikle migren ağrısının tetiklenmesi sona erer ve hasta migren ağrısından kurtulur.

Şakak bölgesindeki migren ağrısı için de aynı yöntem izlenir. Yalnızca bu bölgedeki sinir tamamen alınır. Boyun bölgesindeki sinir sıkışmasını sağlayan kasların bir kısmı çıkartılıp sinir gevşetilir.

 

Ekol Hastanesi'nde migrenin cerrahi tedavisi

Tüm dünyada sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri olan migren Migren Türkiye’de kadınların yaklaşık yüzde 22’sini, erkeklerin yüzde 11’ini etkiliyor.

Migren tanısının nöroloji doktoru tarafından teşhis edilmesi ve tanısının konması gerekmektedir. İlaç tedavisine başlanmış ancak ilaç tedavisi altında bir ay içinde 2 ya da 3 atak geçiren, ilaç tedavisinin yan etkilerinden dolayı ilaç kullanamayan ya da kullanmak istemeyen migren hastaları ameliyat için uygun adaylardır. Migren ameliyatı ile yüzde 90 tedavi oranı yakalamak mümkündür.

KAPALI YÖNTEM

Tedavinin, migreni tetikleyen sinirlerin gevşetilip rahatlatılmasıyla gerçekleştiriliyor. Migren ağrıları, alın, şakak ve ense kökü ve burundaki bölgelerden tetiklenir. Dolayısıyla bu bölgelere mikro kameralarla gerçekleştirdiğimiz kapalı(endoskopik) işlemlerde migreni başlatan sinirleri tespit edip gevşeterek rahatlatıyoruz. Bunu, sinirlere baskı yapan kaslara müdahalede bulunarak yapıyoruz. Herhangi bir iz bırakmadan kapalı yöntem dediğimiz endoskopik yöntemle ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Bu ameliyat hiçbir şekilde beyin ve önemli organlarla ilgili bir ameliyat değildir. Ameliyatta sadece cilt altına risksiz bölgelere küçük rahatlama müdahaleleriyle yapılır. Migren ameliyatı sonrasında herhangi bir iz kalmaz hasta kısa süre içerinde günlük hayatına ve işine dönebilir. Her 10 hastadan 9 u bu ameliyattan fayda görmektedir.”

Ameliyattan sonra hastaların aynı gün taburcu edilen hastalarda 4 haftaya kadar migren kaynaklı ağrılar gerilemektedir. Hasta kısa zamanda normal hayatına dönebiliyor. Ameliyat izleri saçlı derinin içine gizlendiği için dışarıdan görünmüyor.

Detaylı bilgi ve randevu için biz sizi arayalım.


İlgili Makaleler


Lazerle Dar Kanal Tedavisi

Lazerle Dar Kanal Tedavisi

Dar kanal, omurilik ve sinir köklerine baskı yaparak ağrı, uyuşma, güçsüzlük ve hareket kısıtlılığı gibi semptomlara yol açabilir.

Devamını Oku
RF ile Bel-Boyun Fıtığı Tedavisi

RF ile Bel-Boyun Fıtığı Tedavisi

RF ile bel ve boyun fıtığı tedavisi, cerrahi müdahale gerektirmeyen, hızlı iyileşme süresi sunan ve ağrıyı etkili bir şekilde hafifleten bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Devamını Oku
Skolyoz (Omurga Eğriliği)

Skolyoz (Omurga Eğriliği)

İnsan omurgasına yandan bakıldığında tam düz değildir. Boyun ve bel bölgesinde hafif çukurluk (lordoz) ve sırt bölgesinde hafif kamburluk (kifoz) vardır. Arkadan bakıldığında ise tam düz olmalıdır. Skolyoz (Omurga eğriliği) omurganın, sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir.   

Devamını Oku
Sinir Sıkışması

Sinir Sıkışması

Sinirler sıkıştırıldığında ve kısıtlandığında gelişen tıbbi sendroma sinir sıkışması denir. Bu, travmadan veya yaralanmadan tekrarlanan nedenlerden kaynaklanır. Sinir tuzağı sendromu olarak da bilinir.

Devamını Oku
Ağrı Girişim İşlemleri (Radyofrekans, Lazer)

Ağrı Girişim İşlemleri (Radyofrekans, Lazer)

Bir radyofrekans ablasyon, beyne ağrı sinyalleri taşıyan sinir liflerini yok eden minimal invaziv bir prosedürdür. Özellikle bel, boyun ve artritik eklemlerde kronik ağrısı olan insanlar için kalıcı bir rahatlama sağlayabilir. Tekrarlayan ağrı çekiyorsanız ve sinir bloğu enjeksiyonu ile iyi bir rahatlama yaşadıysanız, radyofrekans ablasyonu için aday olabilirsiniz.

Devamını Oku
Omurga Tümörleri

Omurga Tümörleri

Bir omurilik tümörü, bir doku ya da onu çevreleyen anormal kütledir. Bu hücreler, normal hücreleri kontrol eden mekanizmalar tarafından kontrolsüz bir şekilde büyür ve çoğalırlar. Spinal tümörler iyi huylu (kanserli olmayan) veya malign (kanserli) olabilir. Birincil tümörler omurga veya omurilikten kaynaklanır, ikincil tümörler ise kanserin başka bir bölgeden omurgaya yayılmasından kaynaklanır.  

Devamını Oku
Migren Cerrahisi

Migren Cerrahisi

Migren ameliyatı deri altına yapılan bir işlemdir. Ameliyat saçlı deriden yapılan küçük kesilerle endoskopik kameralı (kapalı) teknikle yapıldığı için, herhangi bir iz kalmaz. Ameliyatın başarı oranı %90’ın üzerindedir.

Devamını Oku
Migren

Migren

Bir migren, genellikle başın bir tarafında şiddetli zonklama ağrılarına veya nabız atma hissine neden olabilir. Genellikle bulantı, kusma ve ışığa/ sese aşırı hassasiyet eşlik eder. Migren atakları saatlerce hatta günlerce sürebilir ve ağrı o kadar şiddetli olabilir ki günlük aktivitelerinize engel olabilir.  

Devamını Oku
Bel Kayması

Bel Kayması

Bel Kayması (Spondilolistez), alt omurları (omurga kemikleri) etkileyen bir spinal durumdur . Bu hastalık alt omurlardan birinin doğrudan altındaki kemiğe doğru kaymasına neden olur. Bu acı verici bir durumdur ancak çoğu durumda tedavi edilebilir. Hem terapi hem de cerrahi yöntemler kullanılabilir.

Devamını Oku
Hidrosefali (Beyinde su toplanması)

Hidrosefali (Beyinde su toplanması)

Hidrosefali, beynin derinliklerinde boşluklarda (ventriküller) sıvı birikmesidir. Aşırı sıvı ventriküllerin boyutunu arttırır ve baskı yapar. Beyin omurilik sıvısı normalde ventriküllerden akar ve beyni ve omuriliği yıkar.

Devamını Oku
Beyin Tümörleri

Beyin Tümörleri

Bir beyin tümörü, beyninizdeki anormal hücrelerin bir kütlesi veya büyümesidir. Birçok farklı türde beyin tümörü vardır. Bazı beyin tümörleri kanserli değildir (benign) ve bazı beyin tümörleri kanserlidir (malign). Beyin tümörleri beyninizde (birincil beyin tümörleri) başlayabilir veya kanser vücudunuzun diğer bölümlerinde başlayıp beyninize yayılabilir (ikincil veya metastatik, beyin tümörleri).

Devamını Oku
Doğumsal Anomaliler

Doğumsal Anomaliler

Bebekler bazı durumlarda hayatlarının geri kalanında, görünme, gelişme veya çalışma şeklini etkileyecek doğuştan anormalliklere sahiptir.

Devamını Oku
Beyin Kanamaları

Beyin Kanamaları

Beyin Kanaması, beyindeki bir arterin patlaması ve çevresindeki dokularda lokal kanamaya neden olması nedeniyle oluşur. Bu kanama beyin hücrelerini öldürür. Kanama, kelimenin tam anlamıyla "ileride kan patlaması" anlamına gelir. Beyin kanamalarına ayrıca kafa içi kanamalar denir. 

Devamını Oku
ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP