Sigara Bırakma Yöntemleri ve Tedavileri

Sigara Bırakma Yöntemleri ve Tedavileri

Sigarayı bırakmak kolay olmayacaktır ancak bırakmanın yolunu seçmek en önemli ilk adımdır. Muhtemelen bildiğiniz gibi, sigarayı bırakmanın birçok farklı yolu vardır. Bazıları diğerlerinden daha iyi çalışır. En iyi plan sizin başarabileceğiniz plandır. Bunlardan hangisinin sizin için işe yarayabileceğini düşünün:

1. Yardım Almamak: Sigarayı bırakmaya çalışanların yaklaşık % 90'ı öncelikle dışarıdan destek almadan yapıyor. Çoğu insan bu şekilde bırakmaya çalışsa da, en başarılı yöntem bu değildir. Sadece yaklaşık % 5 ila% 7 kendi kendine bırakabilir.

2. Davranışçı Terapi: Bu, sigara içmemenin yollarını bulmak için bir danışmanla çalışmayı içerir. Birlikte, tetikleyicilerinizi (sigara içmek istemenizi sağlayan duygular veya durumlar gibi) bulacak ve isteklerinizi aşmak için bir plan yapabilirsiniz.

3. Nikotin Replasman Tedavisi: Nikotin sakızı, spreyler ve pastiller dahil olmak üzere çeşitli tipler vardır. Tütün kullanmadan nikotin vererek çalışırlar. Nikotin replasman tedavisiyle bırakma olasılığınız daha yüksek olabilir, ancak davranışsal terapi ve arkadaşlarınızla ve ailenizden çok sayıda destekle kullandığınızda en iyi sonucu verir. Ve unutmayın ki amaç tütün kullanmaktan vazgeçmek için değil, nikotin bağımlılığınızı sonlandırmaktır.

4. İlaç: İstek ve yoksunluk belirtilerinize yardımcı olabilecek reçeteli ilaçlar bulunmaktadır.

5. Kombo Tedaviler: Farklı yöntemlerin bir karışımını kullanırsanız iyi bırakma olasılığınız daha yüksek olabilir. Örneğin, hem bir nikotin yaması hem de sakızı kullanmak tek başına bir yamadan daha iyi olabilir. Diğer yararlı kombinasyonlar arasında davranışçı terapi ve nikotin replasman tedavisi; nikotin replasman tedavisi yaması olan reçeteli ilaçlar ; ve bir nikotin replasman tedavisi yaması ve nikotin spreyi gibi.

Sizin için en doğru yaklaşımın hangisi olduğunu görmek için önce doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve randevu için biz sizi arayalım.


İlgili Makaleler


Zatürre (Pnömani)

Zatürre (Pnömani)

Zatürre, dünya genelinde yaygın bir hastalık olmasına rağmen, doğru tanı ve tedavi ile çoğu hasta tamamen iyileşebilir.

Devamını Oku
Akciğer Kanseri Teşhisi

Akciğer Kanseri Teşhisi

Akciğer kanseri teşhisi, genellikle hastanın semptomları, tıbbi geçmişi, fiziksel muayene ve çeşitli görüntüleme ve laboratuvar testleri ile konur.

Devamını Oku
Astım Teşhis ve Tedavileri

Astım Teşhis ve Tedavileri

Astım teşhisi ve tedavisi, hastalığın şiddetine, hastanın yaşına ve bireysel özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. 

Devamını Oku
KOAH BALON TEDAVİSİ

KOAH BALON TEDAVİSİ

KOAH, ‘kronik obstrüktif akciğer hastalığı’ tütün ve tütün ürünlerine maruz kalan özellikle 40 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlayan; öksürük, balgam, nefes darlığı, hışıltılı solunum gibi belirtilerle seyreden ve nefes almayı zorlaştıran ilerleyici bir akciğer hastalığıdır.

Devamını Oku
Ekshale Karbonmonoksit Ölçümü

Ekshale Karbonmonoksit Ölçümü

Karbon monoksit (CO), göremeyeceğiniz, koklayamayacağınız veya tadamayacağınız zehirli bir gazdır.Karbon monoksit zararlıdır çünkü oksijenin hayati organlarınıza ulaşmasını engeller. Örneğin hamileyseniz, bebeğinizin büyümek için yeterli oksijen almasını engelleyebilir.

Devamını Oku
Sigara Bırakma Yöntemleri ve Tedavileri

Sigara Bırakma Yöntemleri ve Tedavileri

Sigarayı bırakmak kolay olmayacaktır ancak bırakmanın yolunu seçmek en önemli ilk adımdır. Muhtemelen bildiğiniz gibi, sigarayı bırakmanın birçok farklı yolu vardır. Bazıları diğerlerinden daha iyi çalışır.

Devamını Oku
Tüberküloz

Tüberküloz

Tüberküloz (TB), esas olarak akciğerlerinizi etkileyen potansiyel olarak ciddi bir bulaşıcı hastalıktır. Tüberküloza neden olan bakteriler öksürük ve hapşırma yoluyla havaya salınan küçük damlacıklar yoluyla bir kişiden diğerine yayılır.

Devamını Oku
Pnömotoraks Tedavisi

Pnömotoraks Tedavisi

"Pnömotoraks", çökmüş bir akciğer için tıbbi terimdir. Pnömotoraks, hava akciğerlerinizin etrafındaki boşluğa (plevral boşluk) girdiğinde ortaya çıkar. Göğüs duvarınızda açık bir yaralanma veya akciğer dokunuzda bir yırtılma olduğunda hava plevral boşluğa girebilir ve akciğerlerinizi şişiren basıncı bozabilir.  

Devamını Oku
Tanısal Bronkoskopi

Tanısal Bronkoskopi

Bronkoskopi, ince, ışıklı bir tüp (bronkoskop) kullanarak doğrudan akciğerlerdeki hava yollarına bakmaya yarayan bir prosedürdür. Bronkoskop burun veya ağız içine konur. Boğazdan, nefes borusundan (trakea) ve hava yollarına taşınır. Bir sağlık uzmanı daha sonra ses kutusunu (gırtlak), trakea, akciğerlere giden büyük hava yollarını (bronşlar) ve bronşların daha küçük dallarını (bronşiyoller) görebilir.

Devamını Oku
Solunum Testleri ve İntradermal Solunum Alerji Testleri

Solunum Testleri ve İntradermal Solunum Alerji Testleri

Solunum testleri, akciğerlerinizin ne kadar iyi çalıştığını ölçen bir grup testtir. Bu, ne kadar iyi nefes alabileceğinizi ve akciğerlerinizin vücudunuzun geri kalanına oksijen getirebilmesini içerir.

Devamını Oku
ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP