Sporcu Beslenmesi
Sporcu beslenmesi, sporcuların ihtiyaç duydukları beslenmeyi doğru zamanda, en uygun biçimde tüketmelerini sağlamak için kullanılmaktadır. Bu takviyeler kullanıcılar için kolaylıktır. Besleyici bir diyetle birlikte ve aktif yaşam tarzınızı tamamlamanın bir yolu olarak kullanılması gerektiğini hatırlamak önemlidir.
Sporcu beslenmesi, en iyi performansı elde etmek için sporcuların egzersiz öncesi, sonrası ve sırasında vücutlarını iyi durumda tutmalarına yardımcı olan çok saygın bir modern spor tıbbı alanıdır. Bu anlamda, özellikle tekrarlayan aktivite içeren yüksek yoğunluklu sporlarla uğraşırken, farklı besinler atletik performansı optimize etme potansiyelleri için araştırılır.
Bu nedenle, yetkili bir spor beslenme uzmanı, besinlerin biyokimyası ve yoğun fiziksel aktivite, egzersiz fizyolojisi ve bir sporcunun vücudunun fonksiyonel performans açısından ortalama atlet olmayandan nasıl farklı olduğu gibi beslenme gibi disiplinler üzerinde yeterli komuta sahip olmalıdır.
Detaylı bilgi ve randevu için biz sizi arayalım.
İlgili Makaleler
Sağlıklı Zayıflama
Yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo veren insanlar (haftada yaklaşık 1 ila 2 kilo) kilo vermede daha başarılıdır. Sağlıklı kilo kaybı sadece bir “diyet” veya “program” ile ilgili değildir. Günlük beslenme ve egzersiz alışkanlıklarında uzun vadeli değişiklikler içeren sürekli bir yaşam tarzı ile ilgilidir.
Devamını OkuBariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme
Gastrik bypass diyetinizi yakından izlemek, güvenli bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Küçülen midenizin rahat ve güvenli bir şekilde sindirebileceği daha az miktarda yiyecek yemeye alışmak önemlidir. Gastrik bypass cerrahisi sonrası diyet önerileri kişisel durumunuza göre değişir.
Devamını OkuDiyabetli Bireylerde Beslenme ve Karbonhidrat Sayımı
Karbonhidrat sayımı, tip 1 veya tip 2 diyabetli insanlar için bir yemek planlama aracıdır. Karbonhidrat sayımı, her gün yediğiniz gıdalardaki karbonhidrat miktarını takip etmeyi içerir.
Devamını OkuGebelikte Beslenme
Vücudunuz hamilelik sırasında birçok fiziksel ve hormonal değişiklik geçirir. Bu süre zarfında vücudunuzu besleme şekliniz sağlığınızı ve bebeğinizi etkileyecektir. Hamileliğiniz boyunca sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için sağlıklı, dengeli bir diyet yemelisiniz.
Devamını OkuKronik Hastalıklarda Beslenme
Kalp hastalığı, kanser ve diyabet, 65 yaş ve üstü yetişkinlerde önde gelen kronik hastalıklar ve nihai ölüm nedenleri arasındadır. İyi haber şu ki, araştırmalar fiziksel aktivite, sigarayı bırakma, alkol tüketimini sınırlama ve sağlıklı bir diyetin, yaşlıların yaşlanma ve kronik hastalık riskini azaltma, hastalık ilerlemesini azaltma ile ilişkili bozulmadan kaçınmasına yardımcı olan genetik faktörlerden daha etkili olduğunu gösteriyor.
Devamını OkuSporcu Beslenmesi
Sporcu beslenmesi, sporcuların ihtiyaç duydukları beslenmeyi doğru zamanda, en uygun biçimde tüketmelerini sağlamak için kullanılmaktadır. Bu takviyeler kullanıcılar için kolaylıktır. Besleyici bir diyetle birlikte ve aktif yaşam tarzınızı tamamlamanın bir yolu olarak kullanılması gerektiğini hatırlamak önemlidir.
Devamını OkuKilonuz Kontrol Altında mı?
Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre dünyada dünyada her yıl 2.8 milyon insan obezite sonucu hayatını kaybetmektedir. Şişmanlık ve obezitenin, kan basıncı, kolesterol, trigliserid ve insülin direnci üzerine olumsuz etkileri bilinmektedir...
Devamını OkuDiyabette Beslenme Nasıl olmalıdır?
Diyabet, vücudumuzda midenin arka kısmında bulunan pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi ya da üretilen insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu oluşan...
Devamını Oku