Uzm. Dr. Şenay Çitim
(GÖĞÜS HASTALIKLARI)
ÖZGEÇMİŞ
2000-2006 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini aldı. 2006 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. 2007 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği’nde asistanlığa başladı. ''Ağır ve çok ağır Kronik Obstüktif Akciğer Hastalığında (KOAH) pulmoner rehabilitasyonla eş zamanlı uygulanan noninvaziv mekanik ventilatör ve oksijen tedavi etkinliklerinin karşılaştırılması'' isimli tezi ile 2013 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalından uzmanlığını aldı. Göğüs hastalıkları alanında yurt içinde ve yurt dışında pek çok kongre ve toplantılarda katılımcı ve eğitici olarak bulundu. Avrupa Solunum Derneği (ERS), Türk Toraks Derneği (TTD), Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TUSAD), üyesidir. 2010 yılında Ege Üniversitesi-Sağlık Bakanlığı İyi Klinik Uygulamalar sertifikası, 2012 yılında Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Müdahalesi Kurs sertifikası, 2016 yılında Polisomnografi (uyku testi) sertifikalarını almıştır.
Uzm. Dr. Şenay Çitim iyi derecede İngilizce bilmektedir.
İlgi Alanları:
- KOAH - KOAH hastalarında pulmoner rehabilitasyon
- Astım
- Akciğer Kanseri
- Pmönoni (zatüre)
- Sigara bırakma tedavisi
- Uyku Apnesi (Polisomnografi testi yapılması ve değerlendirilmesi)
- Pulmoner emboli
- İnterstisyel akciğer hastalıkları
- Tüberküloz
- Plevral effüzyon(Tanı ve tedavi amaçlı torasentez- plevral sıvı alınması-uygulaması)
- Pnömontoraks tedavisi (Göğüs tüpü- tüp torakostomi kapalı sualtı drenajı uygulaması)
- Bronkoskopi: En sık olarak Akciğer Kanserinde patolojik tanı almak amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca akciğer grafisinde normal dışı görünüm saptanıp diğer yöntemlerle tanı konamamış hastalara, kanlı balgam çıkaran hastalara kanama yerini saptamada, her türlü tetkik yapılıp (allerji, reflü, sinüzit) nedeni bulunamamış 3 haftadan uzun süren öksürüğü olan, KBB hekimi tarafından ses tellerinde patoloji saptanmayan uzamış ses kısıklığı olan, akciğere yabancı cisim kaçma şüphesi olan , hava yollarında yoğun ve kıvamlı akciğer sekresyonu birikime ve buna bağlı atelektazi (akciğerde sönme) olan hastalara bronkoskopi uygulanarak tanı ve tedavi yapılmaktadır. En sık olarak da özellikle akciğer kanserinde patolojik tanı amacıyla hastalara bronkoskopi yapılmaktadır.
- Yeni bir yöntem olan KOAH hastalarında broncho muco cleaner balon yöntemi ile hava yollarının genişletilmesi ve temizlenmesi işlemide yine bronkoskopik olarak yapılmaktadır.
- Solunum fonksiyon testleri
- Ekshale karbonmonoksit ölçümü
- Allerji testleri